Poradna Eliptické trenažéry


Autor: | Vloženo: 25.12.2011 000 17:11 | Témata: Poradna Eliptické trenažéry

Kvalitni elipticky trenazer pro kazdodenni pouziti

Dobry den, mohl byste prosim doporucit pro manzela 185/95 kg denne pouzivane min 30 min kvalitni stroj tak, aby co nejdele vydrzel? Divali jsme se na VisionFitness X20 Simple, muzete nabidnout jinou alternativu popripade nejlepe levnejsi. Je pro nas stezejni kvalita a trvanlivost, cim mensi hluk tim lepe. Dekuji.

  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    29. prosince 2011

    Dobrý den, nosnosti uváděné výrobci jsou většinou zcela nereálné a pokud zvolíte stroje okolo 10-15 000,- s nosností 130-150kg, reálně každodenní šlapání 100kg chlapa bez údržby nevydrží a to bez ohledu na značku či výrobce. Koupit je tedy jako levnou variantu lze, je ale třeba počítat s údržbou a při každodenním využití i s případným servisem v rámci záruky. Doporučil bych tedy alespoň stroj od značky, u které servis zajišťujeme doma u zákazníka bez nutnosti stroj někam vozit, vyhoví např. KETTLER VERSO 309, nebo HOUSEFIT 8160EL.
    Pokud chcete stroj vyšší kvality pak ať už zvolíte model se setrvačníkem vpředu, nebo vzadu, musí mít stroj kvalitní mechaniku a masivní rám. Masivnost rámu poznáte z celkové hmotnosti stroje, u crossu se strvačníkem vzadu bych doporučil min. 60-80kg, u crossu se setrvačníkem vpředu pak 70-100kg. Ze strojů s klasickou konstrukcí a setrvačníkem vzadu bych zvolil FORMERFIT 990 (http://www.fitham.cz...), nebo lépe KETTLER UNIX P. Pokud ale máte prostor na stroj se setrvačníkem vpředu je to ideální, protože větší část váhy člověka jde do pojezdu a rám stroje je minimálně zatěžovaný. Navíc tato konstrukce zajišťuje i přirozenější delší a plošší krok. Důležitá je ale opět kvalita stroje a jeho provedení, slušné jsou TUNTURI C35, KETTLER ELYX 3, či zmíněný VisionFitness X20. Osobně bych zvolil ELYX 3 (http://www.fitham.cz...), který má nejmasivnější rám a velmi příznivou cenu, pozor ale na koupi strojů u neautorizovaných prodejců, kteří stroje vozí z okolních zemí a není na ně pak prodloužená záruka a zajištění servisu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • jana bellova

      31. prosince 2011 - jana bellova

      Velice dekuji za odpoved. Po pravde jsme meli vybrane tri moznosti a to jiz zmineny VisionFitnessX20, KETTLER ELYX 3 a divali jsme se i na TANTURI C35.
      Moc jste nam pomohl. Jeste rano jsme premysleli jestli Vision nebo Kettler.

      Dekuji
      JB


    • Fitham s.r.o.

      2. ledna 2012 - Fitham s.r.o.

      Dobrý den, KETTLER má jednu velkou výhodu a to je výroba v skutečně v německu, zbylé dva stroje pocházejí z dálného východu, nemluvě o zázemí zn. KETTLER co se týče servisu, garantované dostupnosti náhradních dílů 10let dílů atd.. Osobně bych tedy volil určitě KETTLER ELYX 3.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.