Poradna HouseFit MOTIO 70

Autor: | Vloženo: 11.12.2014 000 11:30 | Témata: Poradna HouseFit MOTIO 70

Jaky eliptikal vybrat

Dobrý den,potřebovala bych poradit s výběrem eliptiku.Merim 168cm a po porodu vážím 82kg,nemůžu zhubnout a na internetu jsem četla že se na nich může cvičit i když člověk koji.Manžel by také uvital nějaké to kilo dolů,měří 195 cm a váží 110kg.Nevíme jaký trenér zvolit aby vyhovoval pro oba dva.Chtěli bychom do přístroje investovat nejvíce 9000kč.Líbí se nám Housefit motio 50,nebo 70 a nebo insportline atlanta.prosím můžete mi poradit jaký máme zvolit?Děkuji s pozdravem Jitka

  • 11. prosince 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    ať dostanete rady jakékoliv, osobně nedoporučuji, aby na stroji za 9 tisíc Kč cvičil člověk vážící 110 kg. Eliptický trenažer, který zvládne pravidelné zatížení 110 kg, začíná cenově na 18 tisících korunách. U strojů levnějších se sice dočtete, že mají nosnost 120 kg (v případě Motio až 150 kg), avšak mluvím z dřívějších zkušeností, crossové trenažery prodáváme už 10 let.

    Pokud by byl stroj určený pro vás, budete se rozhodovat pravděpodobně z trojice Housefit Motio, Insportline Atlanta black/white, Kettler Cross M. Z těchto tří považuji za nejhorší variantu Insportline Atlanta Black. Má pro vaši výšku nevhodnou šířku kroku. Motio 70 by pro vás mohl být vhodný stroj, který je navíc i elektronicky ovládaný. Nosnost 150 kg bych však nebral vůbec vážně. Doporučené zatížení do 100 kg.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    11. prosince 2014

    Dobrý den, i když je MOTIO 70 nejmasivnější stroj za podobné peníze, jsou tyto stroje okolo 10 000 Kč bez ohledu na značku na pravidelné šlapání 110 kg chlapa nevhodné. Koupit je sice s ohledem na uvedenou nosnost až 150 kg můžete, počítejte ale s nutností servisu. Nosnosti udávané výrobci jsou prostě většinou nereálné, stroj který by vydržel dlouhodobě šlapání 110 kg člověka musí mít podstatně masivnější rámovou konstrukci a být jinak provedený, s čímž souvisí i jejich podstatně vyšší cena okolo 20 až 30 000 Kč. Zkuste se podívat na KETTLER UNIX M (http://www.fitham.cz/kettler-unix-m), to je už stroj který má o 30 kg materiálu navíc, případně bych volil z modelů se setrvačníkem vpředu (musí ale být rámově větší, vhodné na 190 cm, což jsou až ty dražší).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.