Poradna Eliptické trenažéry


Autor: Jaroslav Řezníček | Vloženo: 16.11.2022 000 19:53 | Témata: Poradna Eliptické trenažéry

Jaroslav Řezníček

Co je lepší, běžecký pás nebo eliptický trenažér (pro běžkaře)

  • zástupce obchodu inSPORTline

    zástupce obchodu inSPORTline

    22. listopadu 2022 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    trénink na eliptickém trenažéru má řadu výhod, například spalování tuků, zlepšení výkonnosti nebo posílení svalových skupin (nohy, hýždě, břicho a paže).

    Trénink na běžeckém pásu zapojuje především svaly nohou – čtyřhlavý sval stehenní, ohybače kyčlí, hýžďové a lýtkové svaly. Intenzivně pracují také břišní svaly a svaly paží.

    Pro posílení celého těla doporučujeme elitptický trenažér nejlépe s umístěním setrvačníku vepředu což znamená celkovou změnu ergonomie pohybu nohou - delší krok, přirozená dráha pohybu a s tím spojená vyšší efektivita cvičení.

    Dochází i ke změně dráhy nášlapu, průběh kroku přestává být plochý a pohyb je podobný výstupu do schodů. Tento unikátní klouzavý pohyb s výstupem pak umožňuje intenzivnější posilování dolních svalových partií, tyto trenažéry naleznete na našich webových stránkách.

    V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.
    Obraťte se na naši zákaznickou linku, rádi Vám s výběrem pomůžeme.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 17. listopadu 2022 - Odpověď partnera sekce Fitham.cz

    Dobrý den, cvičení na obou strojích zaručí udržení fyzické kondice, nicméně výhodou eliptického trenažéru je větší zapojení i vrchní části těla, což běžeckému pásu chybí. Osobně bych tedy zvolil eliptický trenažér, ale ideálně s předním setrvačníkem, jehož krok není tak vysoký a je podobnější běžkařskému pohybu (krok je delší a plošší oproti elipticalům se zadním setrvačníkem).
    Vyfiltrované modely s předním setrvačníkem můžete najít například na našem webu. Konkrétní model pak už záleží na vaší postavě (váha/výška) a náročnosti využití. Pro ryze kondiční cvičení 30 minut 5x týdně stačí i levnější modely okolo 15-20 000,- Kč, např. https://elipticke-trenazery.heureka.cz..., pro náročnější využití je pak lepší vybírat z robustnějších modelů okolo 25-30 000,- Kč jako je například https://elipticke-trenazery.heureka.cz... ... .
    Pokud by jste s výběrem potřeboval poradit, můžete se obrátit i na naši zákaznickou linku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.