Poradna Eliptické trenažéry


Autor: | Vloženo: 20.09.2017 000 19:34 | Témata: Poradna Eliptické trenažéry

Co si mám koupit

Jsem muž, 55 let,mám 100 kg, v porovnání s běžnou populací jsem fyzicky zdatný, bez pohybových omezení, který hledá na základě lékařského doporučení vhodnou cvičební pomůcku k doplňkové kompenzaci vysokého krevního tlaku a k úpravě a udržení fyzického vzhledu.
Prosím o doporučení co hledat.
Zároveň , prosím, o zohlednění - bydlím v panelovém bytě 3+1 a jsem schopen uvolnit jen ednu místnost.

Děkuji Vám za odpověď.

S pozdravem

J, Dvořák

  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    20. září 2017

    Dobrý den, eliptický trenažér je pro tento účel optimální volba, v úvahu by samozřejmě přicházel i běžecký pás, ten ale bude cenově výš, rozměrově větší a hlučnější, je tedy otázka který z pohybů je vám bližší.

    K výběru konkrétního modelu. Pokud má stroj nějakou dobu vydržet, je na vaši váhu třeba vybírat ze strojů:
    1/ S masivní rámovou konstrukcí. Tu poznáte z váhy stroje minimálně 60 kg. Dnes bohužel nemá moc smysl koukat na nosnosti, zpravidla je nikdo netestuje, určují si je dovozci a jsou nereálně přehnané.
    2/ Kompletně na ložiscích, tedy jak ve šlapacím středu, tak kloubních spojích (v těch mohou být případně i speciální pouzdra).
    3/ S rozumnou ergonomií, což vidím jako největší problém řady dnešních eliptiků. Na stroji se pak nešlape dobře, případně stojíte v předklonu apod..

    Pokud budu konkrétní, z rozměrově menších strojů bych zvolil HOUSEFIT MOTIO 80 (https://www.fitham.cz...). Je to nejlépe provedený stroj v ceně do cca 15 000 Kč, přitom velmi komfortní, dobře vybavený co se týče elektroniky, se slušnými zárukami 3+5 let a servisem zajištěným doma. Pokud by nevadila vyšší cena stroje, rozměry a nepatrně vyšší hlučnost, lze vybírat i ze strojů se setrvačníkem vpředu, zde je rozumným kompromisem KETTLER ELLIPTICAL P (https://www.fitham.cz...), případně výborný je TUNTURI C55 (https://www.fitham.cz...).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.