Poradna Eliptické trenažéry


Autor: | Vloženo: 14.09.2014 000 21:57 | Témata: Poradna Eliptické trenažéry

Výška cvičence

Mám dotaz, měřím 201 cm a vážím 110 kg, je tento stroj pro mne vhodný? Manželka měří 165 cm a váží 80 kg, děkuji za odpověď.

  • 14. září 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    při Vaši výšce a hmotnosti pro Vás tento model je zcela nevhodný. Nebudete mít dostatek prostoru, délka kroku pro Vás bude krátká a jste na limitu zatížitelnosti trenažeru.

    První pro Vás použitelný model z nabídky značky je model Kettler Rivo P, zcela bez kompromisu z hlediska zatížení je řada Kettler Unix. Všechny tyto modely jsou zároveň vhodné i pro Vaši ženu.

    Kettler-online.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Josef

      14. září 2014 - Josef

      Mohl by jste nám poradit, jaký stroj koupit aby jsme na něm mohli s manželkou cvičit a hubnout? Manželka 80 kg 165 cm a já 110 kg a 201 cm? Děkuji Pokud možno tak ten nejefektivnější.


    • Vaseposilovna.cz

      14. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu Vaseposilovna.cz

      Dobrý den,

      obecně platí, že crossový trenažer je pro účel hubnutí velmi vhodný. Mezi jeho výhody patří to, že procvičujete většinu svalových partii, pohybový aparát nezatěžujete dopady a otřesy, zároveň se lze efektivně držet v optimální zóně tepové frekvence.

      Z hlediska efektivity a komfortu je třeba myslet na tyto parametry:

      Trenažer musí mít dostatečnou zatížitelnost aby byla jeho životnost co nejdelší. Ve Vaše případě doporučuju modely se zatížitelností 130 nebo lépe 150 Kg.

      Dostatečný prostor pro pohodlné cvičení a délka kroku alespon 38 cm, aby jste svalové partie při Vaši výšce zatěžoval efektivně.

      Pro menší postavy je velmi důležitým parametrem rozteč pedálů. Čím menší rozteč, tím je pohyb na trenažeru přirozenější a šetrnější pro kyčelní klouby a kolena (dochází k menšímu vybočení)

      V cenové kategorii do 15 tis je vhodný model Rivo P, pokud by mohl být cenový limit okolo 20 tis, můžeme doporučit model Unix M nebo Unix P (rozdíl je v mechanicém nebo elektronickém ovládání)

      Ostatní modely jsou již cenově náročnější.

      Kettler-online.cz





  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    15. září 2014

    Dobrý den, bez ohledu na značku bych volil z modelů s "dospělým" krokem okolo 40 cm, vzdáleností nášlapů do 20 cm a hlavně masivní rámovou konstrukcí (poznáte z celkové váhy stroje). Takové modely ale budou vždy dražší.
    Jako úplně nejlevnější varianta přichází v úvahu HOUSEFIT MOTIO 50 (http://www.fitham.cz...), vhodnější by ale určitě byly dražší stroje jako KETTLER RIVO P (http://www.kettler-fitness.cz...), nebo SPORTOP E7000P (http://www.fitham.cz...). Pokud bych nebyl limitován nižší cenou, doporučil bych jednoznačně modely se setrvačníkem vpředu vyšších řad, ty jsou na těžší osoby nejlepší a mají i nejkomfortnější tvar kroku a chod, např. KETTLER SKYLON 3 (http://www.kettler-fitness.cz...), nebo TUNTURI CROSS F4.0 (http://www.tunturi-shop.cz...).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.