Poradna Eliptické trenažéry


Autor: | Vloženo: 10.01.2013 000 09:30 | Témata: Poradna Eliptické trenažéry

Jaký levný stroj pro domácí šlapání 90kg člověka ?

Chtěl bych stroj na domácí šlapání pro sebe 90kg a pro manželku 65kg. Můžete mi poradit nějaký okolo 4-5 000,- Kč který vydrží?

  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    10. ledna 2013

    Dobrý den, na váš dotaz jsem odpovídal už u konkrétního stroje, odpověď tedy ještě jednou:
    Tyto bezložiskové stroje do 5 000,- nevydrží dlouhodobě ani šlapání 70kg ženy, natož 90kg chlapa, nemluvě o tom, že jsou rámově malé, mají krátký krok atd.. Je mi jasné, že z pohledu laika hodnotíte nosnost stroje. Bohužel nosnosti dnes nikdo netestuje, vymýšlí si je dovozci jak chtějí a u všech levných strojů do 10 000,- jsou udávány naprosto nesmyslně, bohužel už i značkové firmy se tomuto trenadu přizpůsobily. Koupit tedy takový stroj můžete, v lepším případě vám jej v rámci reklamace někdo bude opravovat, každopádně ale stroje okolo 3-5 000,- bez ohledu na značku nevydrží pravidelné šlapání 90kg chlapa ani rok.
    Nekoukejte tedy na nosnost, ale na hmotnost stroje, ta vypovídá o jeho provedení a masivnosti rámu, druhá věc která má vliv na životnost je preciznost provedení, tu ale na internetu nepoznáte.
    Osobně bych jako úplně nejlevnější stroj z nouze na uvedený účel zvolil HOUSEFIT MOTIO 30 (http://www.fitham.cz...), ten má ložiskový šlapací střed, nebo pro vyšší osoby HOUSEFIT HOUSEFIT MOTIO 50 (http://www.fitham.cz...), to je nejlevnější stroj s "dospělým" krokem a kompletně na ložiscích s vahou 50kg, Ten už má šanci pravidelné domácí šlapání 90kg chlapa vydržet.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.